МВР за задържаният в Марсилия българин: Той е обявен за международно издирване през 2012 г.

От външното ни министерство пък съобщиха, че към момента няма потвърдени данни за подготовка на терористичен акт от страна на задържания Задържа

От външното ни министерство пък съобщиха, че към момента няма потвърдени данни за подготовка на терористичен акт от страна на задържания

Задържаният в Марсилия българин е обявен за международно издирване през 2012 г. с Европейска заповед за арест заради опит за убийство и влязла в сила 6-годишна присъда за лишаване от свобода. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка със задържания вчера 48- годишен българин в Марсилия, предаде агенция „Фокус“. Той е носил електрически материали, които може да се използват за изработване на взривно устройство.

От външното ни министерство пък съобщиха, че към момента няма потвърдени данни за подготовка на терористичен акт от страна на задържания.

По информация на Посолството ни в Париж, в Марсилия е бил задържан български гражданин във връзка с издадена в България Европейска заповед за арест.

Самоличността на задържания е установена и е известна на българските компетентни органи. Наложена му е мярка задържане под стража. По информация на дипломатическата ни мисия във Френската република към момента няма потвърдени данни за подготовка на терористичен акт от страна на задържания, уточняват от МВнР.