МВР: Животът и здравето на Дариткова и Нинова бяха застрашени пред БНТ (видео)

Пресцентърът на МВР обяви, че среднощният протест пред БНТ е бил "нерегламентирано мероприятие". Пред БНТ "бяха блокирани изходите на сградат

Пресцентърът на МВР обяви, че среднощният протест пред БНТ е бил „нерегламентирано мероприятие“.

Пред БНТ „бяха блокирани изходите на сградата и близките улици. Напрежение възникна при излизането на председателите на двете най-големи парламентарни групи в НС (Даниела Дариткова и Корнелия Нинова – б.р.), участвали в обзорно предаване на телевизията. При появата им имаше силна вербална агресия, хвърляне на бутилки, кенчета, което застрашаваше живота и здравето им. Затова бе наложително полицията да се намеси, не е използвана физическа сила, освен в някои от моментите, в които се наложи изтласкване на протестиращите“ – твърди началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР Радослав Стойнев.

Втората „нерегламентирана проява“ – според МВР – е била пред сградата на Министерския съвет:

„Протестиращите започнаха да хвърлят яйца, бе ударен в окото един от полицаите, който веднага е изведен, оказана му е медицинска помощ, състоянието му е добро.“

Увеличава се броят на гражданите, които претендират за нарушаване на правата им за свободно придвижване. Те проявяват склонност и към по-крайни действия спрямо протестиращите и единствено присъствието на полиция не позволява да се стигне до саморазправи, твърди още началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

От друга страна блокирането на възлови места е предпоставка и за пътнотранспортни произшествия, каза Стойнев.

Днес пресцентърът на МВР благодари на Нова телевизия за предоставени кадри, които е включил във видео, озглавено „Кадри от двата нерегламентирани протеста вчера“. Ето и самото видео:

COMMENTS

WORDPRESS: 0