МВнР проверява информация за трима загинали българи в инцидент с вертолет в Кот Д’Ивоар

МВнР проверява информация за трима загинали българи в инцидент с вертолет в Кот Д’Ивоар

Министерството на външните работи проверява информацията за инцидент с вертолет в Кот Д’Ивоар, при който се твърди, че са загинали трима българи. Б

Министерството на външните работи проверява информацията за инцидент с вертолет в Кот Д’Ивоар, при който се твърди, че са загинали трима българи.

България няма посолство в Кот Д’Ивоар и информацията се проверява от служителите в посолството ни в Нигерия, съобщава БНР.
По данни на специализирания военен сайт Pan.bg общо пет са жертвите на катастрофата с вертолет МИ 24, като трима от тях били българи. Инцидентът е станал в северната част на африканската държава на границата с Буркина Фасо в ранните часове на 10 септември.
Според БНТ хеликоптерът се е разбил на два километра от град Того-локае. Вертолетът е бил на разузнавателна мисия. Възможно е да е свален от джихадисти.
Според информацията до момента, става въпрос за хеликоптер, продаден от Българската армия преди пет години, заради отпаднала необходимост, и купен от българска фирма. Също по непотвърдена информация тримата българи на борда са бивши военни от армията. Те вероятно работили като инструктори на африкански военни, съобщава още БНТ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0