Матурата по БЕЛ ще е в три модула с по един час почивка между тях

Зрелостният изпит по български език ще е в три модула с по 60 минути почивка между тях, съобщи в Пловдив зам.-министърът по образованието Диян Стамато

Зрелостният изпит по български език ще е в три модула с по 60 минути почивка между тях, съобщи в Пловдив зам.-министърът по образованието Диян Стаматов. Той присъства на обществено обсъждане на новите учебни програми по български и история в Търговската гимназия в града, съобщи 24 часа.

„Модулите ще бъдат въведени, за да няма възможност за преписване, изтичане на информация и купуване на готови варианти. Как технически ще се осъществи матурата по български, ще стане ясно в началото на март“, уточни зам.-министърът. По думите му за разлика от седмокласниците, които могат да решат само първия модул от националното външно оценяване, при абитуриентите и трите етапа са задължителни. Изпитните материали ще се разпечатват в почивките. Учениците няма да могат да се връщат на предишния модул, тъй като вече ще са го предали на квесторите.

Надявам се да имаме национално отговорно споразумение с издателите, за да могат да отпечатат до 15 септември поне учебника по история за 5 клас“, добави Стаматов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0