Математикът на НОЩ: Броят на излекуваните скоро ще надмине този на новозаразените | | Новини от България и Света

Броят на излекуваните от коронавирус скоро ще надмине този на новозаразените. Това прогнозира проф. Николай Витанов, математикът на Националния

Броят на излекуваните от коронавирус скоро ще надмине този на новозаразените. Това прогнозира проф. Николай Витанов, математикът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, пред Нова телевизия.

Според математика е напълно възможно до 10-тина дни броят на оздравелите да е по-голям от този на новозаразените. Той дори заговори за край на здравната криза в ранната пролет.

За големия брой оздравели с COVID-19 през последните 2 дни има обяснение, категоричен е математикът на Щаба.

„Рекордът се дължи на големия брой заболели преди 20 дни. Сега голяма част от тези хора се излекуват. Тенденцията е такава, че броят ще продължи да се увеличава. И ако продължи така, до 10-тина дни ще надмине и броя на новите случаи”, смята проф. Витанов.

За да се случи това трябва да помогнат и новото частично затваряне, което влиза в сила от утре вечерта. Но за отшумяване още е рано.

„Отшумяване на пандемията скоро няма да има. По време на коледните празници и Нова година се очаква случаите да се поувеличат и по Ивановден пак ще се тръгне нагоре. След януари, февруари, вече през март полекичка ще тръгнем отново надолу, вече ще има и ваксина. През април-май месец вървим към отшумяването”, заяви проф. Витанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0