Мария Бакалова не взе Оскар, но впечатли с рокля на Луи Вюитон

Мария Бакалова не взе Оскар, но впечатли с рокля на Луи Вюитон

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия. Той беш

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия.

Той беше обявен за най-добър филм, режисьорът му Клоуи Чжао също получи „Оскар”, както и Франсис Макдорманд за най-добра женска роля в същия филм.

Творбата разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната, а самата Чжао заяви при получаването на статуетката:

„Винаги съм намирала доброта в хората, които срещам навсякъде по света. Така че тази награда е за всички, които имат вярата и смелостта да запазят добротата в себе си и да я съхранят един към друг, независимо колко трудно е това. Тя е за вас, вие ме вдъхновявате да продължа. Благодаря ви!“

Антъни Хопкинс получи Оскар за мъжка роля във филма „Бащата“, който донесе още един „Оскар“ – за най-добър адаптиран сценарий на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън.

Даниел Калуя бе обявен за най-добър актьор в поддържаща роля във филма „Юда и черният месия“.

Мария Бакалова – звездата от „Борат” 2, не получи „Оскар“ за актриса в поддържаща роля. Победителката в тази категория е Юн Ю-джун за изпълнението си в „Минари“.

На церемонията по раздаването на наградите в Лос Анджелис Бакалова изглежда беше измислила най-лесния начин да се спазва двуметрова социална дистанция като облече рокля с широчина шест метра, посочва Би Би Си, цитирана от БНР.

Роклята на „Луи Вюитон“, която носеше младата актриса, е направена от 100 метра тюл – лек мрежест материал – съчетан с дълбоко V-образно деколте, украсено с диамантена огърлица.

Номинираната за най-добра актриса в поддържаща роля изглеждаше невероятно, докато ходеше по червения килим, и честно казано, всички се радвахме, че Бакалова най-накрая получи шанса да покаже по-бляскавата си страна, отбелязва Би Би Си.

Ролята ѝ в „Борат” 2 беше пълна противоположност – тя включваше всичко: от интервюиране на Руди Джулиани в хотелска стая до участие в множество груби сцени (ще знаете, ако сте гледали филма). Ако някой спечели от появата на червения килим тази година, това е Мария, посочва още Би Би Си.

Емералд Фенeл получи наградата за най-добър оригинален сценарий за филма „Момиче с потенциал“.

„Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама“, каза тя.

„Оскар“ за най-добър чуждестранен филм получи „Още по едно“ на датския режисьор Томас Винтерберг.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма „Юда и черният месия“.

„Оскар“ за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата „За душата“. Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент.

COMMENTS

WORDPRESS: 0