Манолова след Хаджигенов: Казали сме ясно – без ГЕРБ и ДПС

"Изправи се! Мутри вън!" няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС, обяви на извънреден брифинг Мая Манолова. Думите ѝ са по повод изказването на съ

„Изправи се! Мутри вън!“ няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС, обяви на извънреден брифинг Мая Манолова. Думите ѝ са по повод изказването на съпредседателя на коалицията Николай Хаджигенов, който съобщи, че е възможно да приемат гласове както от ДПС, така и от ГЕРБ.

„Изявлението по никакъв начин не ангажира коалицията. В пазарлъци с това правителство не влизаме“, заяви още тя.

Тя заяви, че коалиционният ѝ партньор е изказал лична позиция. „Изказвания от името на „Изправи се! Мутри Вън!“ ще се дават само от парламентарната ни група, след като видим кой точно влиза“, каза Манолова.

Манолова коментира и думите на Хаджигенов, че е готов „да се жертва“ да стане министър:

„Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни.“

„Хаджиенов беше съпредставляващ коалицията заедно с мен до провеждането на парламентарните изборите и не е задължително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на тези партии.“

Разцепване на коалицията обаче към този момент няма.

Татяна Дончева заяви, че не е „време за крайности“, отговаряйки на въпрос дали се разделят с Хаджигенов. Тя се опита да смекчи острия тон на Манолова: „Да дадем малко време на новите в политика“. Тя коментира думите на Хаджигенов като „непремерени“.

По повод евентуалното коалиране с „Има такъв народ“, Манолова заяви, че преговорите ще бъдат публични, тъй като още нямат контакт със Слави Трифонов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0