Манастир се превърнал в ракиджийница, митничари спипаха над 3 тона нелегален алкохол и два казана

Незаконна дестилерия и близо 3 тона нелегален алкохол разкри мобилна митническа група в манастира „Св. Георги" в Поморие. В светата обител проверяващи

Незаконна дестилерия и близо 3 тона нелегален алкохол разкри мобилна митническа група в манастира „Св. Георги“ в Поморие. В светата обител проверяващият екип е извършил контролна покупка, при която на митнически служител е продадена бутилка с 0,700 литра алкохол без български акцизен бандерол. При последвалата проверка митническите служители откриват в помещение на манастира, пригодено за търговия с високоалкохолни напитки, 281 бутилки с поморийска отлежала гроздова ракия, както и 2 450 литра наливен алкохол. Открити са и два нерегистрирани казана за варене на ракия, съобщиха от Агенция „Митници“.
За случая е уведомен разследващ митнически инспектор от митница Бургас за образуване на досъдебно производство и сезиране на прокуратурата.
Работата по случая ще установи дали ракията е била незаконно произвеждана и продавана само на поклонници, или е била пласирана и по заведения по Южното Черноморие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0