Майк Помпейо: Китай укрива информация за коронавируса

Майк Помпейо: Китай укрива информация за коронавируса

Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо в интервю за Washington Watch radio program,

Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо в интервю за Washington Watch radio program, предаде Ройтерс.
По думите му Пекин споделя със закъснение информацията за Covid-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб. „Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия – се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпеjо, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на Covid-19.
Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случаи са над 18 хиляди, предаде Франс прес. Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия – със 743 нови смъртни случая, Испания – с 514 и Франция – с 240.
От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавирусът взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора, отколкото в Китай. А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с Covid-19, както и 7 смъртни случая следствие на боледуване. Третата най-силно засегната страна от коронавируса е Испания, следвана от Иран и от Франция

COMMENTS

WORDPRESS: 0