Майкъл Блумбърг ще подкрепи кампанията на Байдън със 100 милиона долара

Майкъл Блумбърг ще подкрепи кампанията на Байдън със 100 милиона долара

Бившият кмет на Ню Йорк ще инвестира част от средствата за телевизионна реклама на английски и испански, за да привлече подкрепата на латиноамериканск

Според него средствата ще бъдат насочени към събития в подкрепа на предизборната кампания на Байдън. Блумбърг се надява чрез реклами на английски и испански да спечели подкрепата на избирателите от латиноамерикански произход и да подкрепи усилията, които вече се провеждат в щата за популяризиране на демократичния кандидат.

Флорида е един от така наречените колебаещи се щати, където се очаква голяма битка между Тръмп и Байдън, чийто резултат в слънчевия щат е трудно да се предвиди предварително.
По-рано Change Research публикува анкета, според която действащият американски лидер Доналд Тръмп отстъпва на кандидата за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън по популярност сред гласоподавателите в шест щата, резултатът от който е от особено значение на предстоящите избори. В Аризона 49% от анкетираните заявяват, че подкрепят Байдън, а 47% – Тръмп. Във Флорида Байдън има 49%, Тръмп има 46%. Списъкът включва още щатите Мичиган (Байдън – 50%, Тръмп – 44%), Северна Каролина (Байдън – 48%, Тръмп – 47%), Пенсилвания (Байдън – 49%, Тръмп – 46%) и Уисконсин (Байдън – 49 %, Тръмп – 44%).

Американският медиен магнат Майкъл Блумбърг заяви през март, че напуска първичната надпревара за кандидат-президент на демократите и вместо това ще подкрепя водещия Джо Байдън за Белия дом.

„Преди три месеца влязох в надпреварата за президент, за да победя Доналд Тръмп. Днес напускам надпреварата по същата причина: за победа над Доналд Тръмп – защото ми е ясно, че оставането ми в надпреварата би затруднило постигането на тази цел“, каза той в изявление.

COMMENTS

WORDPRESS: 0