Майки на деца с увреждания са в парламента, отказват да напуснат до оставката на Борисов

Майки на деца с увреждания, заедно с дете в количка с детска церебрална парализа, са в Народното събрание и отказват да го напуснат докато преми

Майки на деца с увреждания, заедно с дете в количка с детска церебрална парализа, са в Народното събрание и отказват да го напуснат докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка.

Те се намират в деловодството на бившия партиен дом и очакват депутатите, за да подпишат декларации, че подкрепят протеста, че призовават ВСС да освободи главния прокурор Иван Гешев и че са съгласни парламентът да бъде разпуснат.

Декларация да си подаде оставката е изпратена и на премиера Борисов.

Ако Бойко Борисов си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем. В противен случай оставаме тук да чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите, обяви Никола Вапцаров, който бе председател на инициативния комитет на Мая Манолова за кметските избори в София.

Депутати от БСП вече са взели декларацията и са обещали да го обсъдят на заседание на ПГ.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че не може да допусне майките в парламента заради заповед от министъра на здравеопазването за пропускателния режим заради коронавируса. Караянчева обясни, че майките искат да разговарят с народните представители и в писмото им до нея пише . „моля да намерите достойнство да се срещнем с вас“ от 16-18 септември. “На момента, предвид че сме отзивчиви, съм изпратила писмото до всички групи. Ще се направи по график, когато решат другите колеги”, каза Караянчева. Тя каза, че е заявила желанието на ГЕРБ за среща и Светлана Ангелова ще ги приеме. “Няма да позволя в Народното събрание да се правят провокации, това, което се случи миналия път със сестрите”, зарече се Караянчева и призова НСО да си върши работата. “Аз се учудвам какво прави и детенце с тях. Мястото на едно дете не е в НС”, каза още тя.

Майките от Системата ни убива призоваха хората да се съберат на протест пред сградата на партийния дом, за да ги подкрепят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0