Люлка обеси 7-годишно дете

Момче на 7 години е в много тежко състояние след инцидент на люлка, станал в село Бабяк, община Белица. Към 10:00 ч. момчето се качило на люлка, закач

Момче на 7 години е в много тежко състояние след инцидент на люлка, станал в село Бабяк, община Белица. Към 10:00 ч. момчето се качило на люлка, закачена пред дома му, направена от въжета и с една дъска за седалка.

При люлеенето, неизвестно как въжето се оплело около врата на детето, след което паднало от люлката, а дъската го ударила по главата.

Двете деца, които чакали реда си да се люлеят, веднага изтичали и извикали майката, която успяла да среже въжето. Веднага е извикан и местният фелдшер, който му е оказал първа помощ. Детето е било в клинична смърт при идването на фелдшера, той му е направил инжекция с адреналин, което вероятно е спасило живота му. Извикана е и линейка от Разлог.

Момчето е прието в болницата в Разлог в съзнание. След това в 13 ч. е прието в болницата в Благоевград, поставено е в медикаментозна кома, тъй като правило гърчове.

След като излязат резултатите от изследванията му, ще бъде транспортирано за „Пирогов”.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0