Лондон обяви за живи Юлия и Сергей Скрипал

Посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу заяви в публикувано днес интервю за руската агенция Интерфакс, че Сергей и Юлия Скрипал са живи. „Мо

Посланикът на Великобритания в Русия Лори Бристоу заяви в публикувано днес интервю за руската агенция Интерфакс, че Сергей и Юлия Скрипал са живи. „Мога да потвърдя, че те са живи. И мога да потвърдя, че искането на руското посолство за среща с тях им е било предадено“, заяви сър Бристоу.

Той допълни, че Скрипал не искат да се срещат с руски дипломати и подчерта, че „е ясно, защо не желаят това“. Британският посланик посочи, че двамата се намират на сигурно място и задължение на Лондон е да ги защити. Но Великобритания не е заинтересована от съвместно разследване с Русия.

„Имаме много повече информация по делото „Скрипал“, отколкото се появява в медиите“, каза още Бристоу.

На 4 март 2018 г. британските власти съобщиха, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са открити на пейка в безсъзнание в английския град Солсбъри. По-късно бе обявено, че са били отровени с бойно отровно вещество „Новичок“, като за инцидента, от който те се възстановиха след седмици, Лондон обвини Москва. Кремъл категорично отрича връзка със случилото се.