Локдаун за 10 дни!

Локдаун за 10 дни от понеделник ще бъде обявен в България. Това оповести здравният министър по време на Националния оперативен щаб днес. Преустановяв

Локдаун за 10 дни от понеделник ще бъде обявен в България. Това оповести здравният министър по време на Националния оперативен щаб днес.
Преустановява се посещението на заведения. Те могат да предлагат храна само за вкъщи.

Затварят игрални зали, казина, училища, детски градини и ясли. Затварят се всички магазини за нехранителни стоки с площ над 300 квадратни метра. В моловете ще работят само аптеки, офисите на банки, мобилни оператори, каси за разплащане, зоомагазини.

Затварят кина, театри, концертни зали. Забраняват се всякакви мероприятия на открито. На сватби и кръщенета могат да присъстват до 15 души.

„До 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни. Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб.

„Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки“, напомни премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия. „Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0