Лозан Панов: Аз съм най-минатият човек

"Излизам най-минатият човек – не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете д

„Излизам най-минатият човек – не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя?“. Това бе първият коментар на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал около жена му Елисавета.
Днес от прокуратурата съобщиха, че материали по случая се изпращат както на НАП – за апартамента на Елисавета Панова в кв. „Изток“, така и на Инспектората към ВСС – този път за конфликт на интереси у шефа на ВКС.
На въпрос дали е знаел за сделката с апартамента, в който в момента живее, председателят на ВКС отговори: „Разбира се, че знаех“.
На питане на журналисти кой плаща наема за жилището (в медии госпожа Панова бе обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма „Ганева 2000“ и в момента всеки месец й се плаща наем), Лозан Панов каза: „По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел“.
Председателят на ВКС заяви също, че специално сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице.