Лига „Краси”: Расови коне, най-добрите ездачи и… едно изкуство!

Възражда се интересът към конния спорт – участниците в Лига „Краси” се състезават за награден фонд от над 37 000 лв   „Общуването с коня промен

Възражда се интересът към конния спорт – участниците в Лига „Краси” се състезават за награден фонд от над 37 000 лв

 

„Общуването с коня променя душата!”-тази концепция се превръща в традиция. След изключителния си успех през миналата година, Лига „Краси” ще проведе своето второ издание с единствената мисия да възроди интереса към конния спорт.
Повече от 3000 души наблюдаваха на живо расови коне и най-добрите ездачи в България на турнира през миналата година. Само след дни изкуството, при което се сливат човешкият устрем и воля с грацията на едно от най-интелигентните животни, се завръща на конната база в пловдивското село Царацово.
Наградният фонд на Лига „Краси” е от над 37 000 лева, съобщи собственикът на едноименната фабрика за майонеза и организатор на турнира Димитър Консулов.
Тази година марката празнува своята 25-годишнина като водещ бранд в България и това ще е едно от събитията, свързани с отбелязването на четвърт век от откриването на фабриката.
„Светът не е само футбол и спортът не се изчерпва с него. Важно е в България да развиваме и конния спорт. Не бива да забравяме, че общуването с коня променя душата! Неслучайно се казва, че лош човек не може да бъде добър ездач. Да спечелиш доверието и да подчиниш това интелигентно и грациозно животно не е лесно, изисква се смелост, дисциплина, отговорност, внимание и ред други качества, които този спорт възпитава. Нека в България да има повече състезатели, носители на такива качества, нека да има повече почитатели на този красив и аристократичен спорт!”, каза създателят на Лига „Краси” Димитър Консулов.
Турнирът включва два квалификационни етапа и финал. За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезли в класацията за финал.
Стартът за Лига „Краси” наближава, на 20 и 21 април са квалификациите за най-очакваната конна надпревара у нас. Конната база в Царацово ще събере най-добрите в конния спорт през уикенда. Втората квалификация е планирана в началото на месец юни, а финалът ще е на 28 и 29 септември.

24bulgaria.com