Летен грип причинява стомашни болки, диария и висока температура, пийте по чашка алкохол за дезинфекция

Удари ни летен грип. Той се изразява със стомашни болки и диария, както и с типичните втрисания и висока температура като при класическата инфлуенца,

Удари ни летен грип. Той се изразява със стомашни болки и диария, както и с типичните втрисания и висока температура като при класическата инфлуенца, предупредиха вирусолози. За повишена заболеваемост съобщават и от Националния център за заразни и паразитни болести. От Столичната регионална инспекция пък уточниха, че само за пет дни са регистрирани 281 случая на заболели.В действителност инфектираните са много повече, тъй като хората предпочитат да се самолекуват и ходят на доктор само в краен случай, когато положението стане нетърпимо. Това коментира д-р Атанас Пелтеков от Сдружението на общопрактикуващите лекари. Заразата се причинява от не само от рино и аденовируси, но и от „Ентеро 71” и „Коксаки” вирусите, които си ги донасяме от морето, поясни специалистът, пише „Монитор“.
В резултат на повишената температура и изтощението от обезводняването човек може да отпадне за часове и да стигне до такова силно изтощение, че да се наложи да пази леглото два- три дни.
Добрата хигиена, честото миене на ръцете и дезинфектирането им с кърпички на алкохолна основа предпазват от вирусите.
Макар че науката не се е произнесла конкретно по въпроса, практиката показва, че чашка алкохол не вреди при летен грип дори в повечето случаи помага заразата да отшуми по-скоро, каза още д-р Атанас Пелтеков.
Той подчерта, че заразата не се повлиява от антибиотици, но е препоръчително да се приемат пробиотици особено когато летният грип е придружен с диария.

COMMENTS

WORDPRESS: 0