Лесбосемейство от Русе се сдоби с момченце

Лесбодвойката Вяра и Диляна се сдоби с момченце. Бебето се е родило на 6 юни, в навечерието на шествието в подкрепа на хомосексуалните хора "София пра

Лесбодвойката Вяра и Диляна се сдоби с момченце. Бебето се е родило на 6 юни, в навечерието на шествието в подкрепа на хомосексуалните хора „София прайд“.
Това е първото пеленаче, родено в семейство от еднополови родители, пише в. „България днес“.
Детето е кръстено Виктор-Мануел, а зачатието се случва ин витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда. 25-годишната Диляна, която е нежната половинка от семейството, дава живот на момченцето.
Щастливите майки споделиха снимки от най-прекрасния момент в живота си. Двете се врекоха във вярност пред семейство и приятели през 2018 г., а преди месеци обявиха, че ще стават родители.
Веднага след добрата новина Вяра и Диляна се вписаха като семейство Иванови в социалната мрежа. Според думите им това е дълго чакано и желано бебе. Семейството живее в Русе, където от месеци подготвят дома си за новия член на фамилията. Двете сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник и казват, че предпочитат то да бъде отгледано от две любящи жени, които да нарича мама 1 и мама 2. Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално, а ще му дадат свобода само да избере пътя си.
Снимка: novinite.bg