Лекарка от Спешно с последно предупреждение за уволнение, държала се изключително неадекватно и нагло с припаднала жена

Потресаващ инцидент се е случил днес в голяма верига магазини в столичния квартал "Люлин", информира очевидец на неприятната случка във Фейсбук. Теод

Потресаващ инцидент се е случил днес в голяма верига магазини в столичния квартал „Люлин“, информира очевидец на неприятната случка във Фейсбук.

Теодор Тодоров разказва потресаващата история как жена е припаднала на касата на магазина, а след като пристигнала линейката, лекарката започнала да се държи много грубо и да кара жената да става, защото нищо й няма.

Вижте шокиращия разказ на очевидецът без редакторска намеса:

Да си лекар не е професия, а призвание:

Искам да споделя възмущението си от екип на Бърза Помощ. Преди 30 минути бях във „Фантастико“ в Люлин 1. Пред мен възрасна жена (видимо около 60-70 години) припадна на касата. Веднага й помогнах и я положих на една страна, за да не си глътне езика.

Жената имаше гърчове и изби пяна на устата, също така обърна очите. Попитахме жената, която беше с нея, дали няма епилепсия, жената каза, че няма! Това са признаци на инсулт. Екипът на „Фантастико“ реагира много бързо и адекватно. Заедно със съпругата ми и други клиенти веднага звъннаха на 112. Дадоха ни вода да я наплискаме и се свързаха с дъщерята на жената.

Екипът на Бърза Помощ дойде доста бързо (изненадващо)! Но лекарката беше изключително неадекватна и нагла!!! Никога не съм чул, чел или виждал припаднал човек със симптоми за сърдечен удар, епилептичен пристъп или инсулт да му казват да не се прави и да става!!!

През цялото време се държа арогантно с пациента и хората, опитващи се да помогнат (умалителни имена: „юначе“,“ма“,“момиченце“ и тн.), да не говорим, че като човекът, притекъл се на помощ и през цялото време бил до жената, исках да обясня какво и как точно се е случило… но бях отпратен с помахване на ръка, пуфтене с уста („Уфф“) и гримаси, граничещи с погнуса.

Да не говорим, че само шофьорът на линейката беше в медицинско работно облекло.
Лекар от Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП-София) е наказана с последно предупреждение, съобщиха междувременно от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Наказанието е наложено след сигнал за медицинско лице на ЦСМП – София, което се е държало непрофесионално при пристигане на спешния екип на адрес в ж.к. „Люлин – 1“. От лекарката е поискан писмен доклад по случая. МЗ се извинява на пациента и на всички граждани, станали свидетели на непрофесионалното поведение на лекаря.

COMMENTS

WORDPRESS: 0