Кърджали е част от трасето за ГКПП „Маказа”,но няма околовръстен път

Кърджали, който е част от трасето за ГКПП „Маказа", няма околовръстен път. Сега целият трафик за Гърция минава през града. През летните месеци

 Кърджали е част от трасето за ГКПП „Маказа”,но няма околовръстен път

Кърджали, който е част от трасето за ГКПП „Маказа“, няма околовръстен път. Сега целият трафик за Гърция минава през града. През летните месеци това превръща в ад живота на хората от родопския град. По бул. „Беломорски“ в Кърджали на всяка минута преминава кола. А през лятото трафикът е денонощен. Да преминеш по пешеходна пътека в Кърджали е трудно. С откриването на ГКПП „Маказа“ преди 8 години Кърджали се превърна в част от трасето за Гърция.

По данни на МВР само това лято през „Маказа“ са преминали приблизително 805 хил. автомобила, съобщава БТВ. Всички те, преди да достигнат до границата, са минали през Кърджали. При всички избори идват обещания, че ще има околовръстен път в града. От Пътната агенция казват, че процедурата вече е задействана.

Проектът за околовръстен път на Кърджали е на етап изготвяне на устройствен план. После следват отчуждителни процедури, предвидено е те да приключат до края на следващата година. Така, ако всичко върви по план, строителството може да започне най-рано след две години.

COMMENTS

WORDPRESS: 0