Кънчо Маймуната стои зад палежа на шоурума в Хасково?

Невърнати дългове за милиони левове са в основата на атентата срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Това разкриха ченгета, запознати с разследва

Невърнати дългове за милиони левове са в основата на атентата срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Това разкриха ченгета, запознати с разследването за запаления шоурум, където Иванов държи колекцията си от стари автомобили.

Малко след 4 часа маскиран мъж прескача оградата на луксозното съоръжение. Разбива вратата и мята вътре коктейл „Молотов“. Нападението става пред очите на охранителите, чиято работа е опазването на струващата стотици хиляди евро колекция на скандалния екс кмет.
При счупването на бутилката част от бензина попада върху една от старинните лимузини, която пламва за секунди. Скоро огънят се разпростира и върху още два автомобила. Едва тогава ошашавените гардове успяват да реагират и викат помощ. Пристигналите пожарникари успяват да спасят останалите 11 автомобила. Така щетите са ограничени само върху „Шевролет Корвет“ от 1960 година, „Форд Т“ и един „Мерцедес 230 SL“. Според бившия кмет тяхната стойност е почти 500 бона. Самият той коментира, че знае поръчителя на атентата, но не пожела да обяви името му.
При пожара са унищожени три автомобила за половин милион лева
По неофициална информация основен заподозрян е хасковският подземен бос Кръстьо Кръстев – Кънчо Маймуната, пише в. „България Днес“. В миналото Кръстев е известен в града като основен играч по линия на контрабандата с дрога и цигари от Турция. Впоследствие като повечето босове вместо в затвора той се превръща в добре облечен бизнесмен. Основният му интерес е свързан със строителство и недвижими имоти.
Именно покрай тази дейност той влиза във взаимоотношения с бившия кмет на Хасково, чиито роднини се прочуха с многомилионните си договори с общината. Твърди се, че Кръстьо Кръстев е спонсорирал и изграждането на мотописта край града. Според слуховете в града след провалени сделки Маймуната изгаря с огромна сума, която настоява да му бъде възстановена.
„Когато има да взема пари, Кънчо Маймуната не си поплюва в методите. Миналата година друг негов длъжник бе брутално пребит пред дискотека в града. В момента Кръстев е обвиняем по случая“, обясни хасковски криминалист.
Хора от града разкриват, че проблемът с неиздължените пари съвпада с рязък срив във фамилията на бившия кмет Георги Иванов. Дълго време лично Иванов открито се хвалеше, че семейството му е доста богато заради успешния си бизнес. Част от него се дължеше и на поръчки от управляваната от Георги Иванов община Хасково. След края на мандата му през 2015 г. ситуацията рязко се променя. Проверка показва, че повечето от фирмите на двамата му синове са запорирани заради огромни дългове. Самият той е забелязван често да посещава нотариална кантора, за да залага имоти като обезпечение за заеми.

COMMENTS

WORDPRESS: 0