Куче нахапа две деца в Асеновград

Куче нахапа две деца в Асеновград

Улично куче нахапа две деца в Асеновград. В социалните мрежи жителите на Асеновград се готвят за протест, тъй като градът се напълнил с бездомни кучет

Улично куче нахапа две деца в Асеновград. В социалните мрежи жителите на Асеновград се готвят за протест, тъй като градът се напълнил с бездомни кучета, а общината не предпрела никакви мерки.

8-годишното дете от Асеновград, нахапано от агресивното животно, е получило разкъсна рана на крака и наранявания в областта на ухото, разказаха близки на семейството. След двудневни грижи в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“, детето е изписано днес, съобщиха от Нова телевизия.
Инцидентът се е разиграл на улица „Отец Паисий“ тази неделя. Около 18 часа момчето, заедно със свои приятели, се прибирало вкъщи, когато внезапно пред тях изскочило кучето и нападнало децата. 
Хора наоколо веднага се притекли на помощ и сигнализирали и на тел. 112. На място пристигнала линейка, която откарала пострадалото момче в болница в Пловдив.
За случая е сезирана Районната прокуратура в Асеновград, жалба ще баде подадена и до общинската администрация в града. 
Това е втора жалба срещу същото бездомно животно, нападнало друго друго дете няколко дни преди този инцидент. Хората в района настояват за незабавни мерки и справяне с безстопанствените кучета, които все повече се множат.

Снимка: Pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0