Кунчев: Ще се въвеждат мерки локално

Кунчев: Ще се въвеждат мерки локално

Въпреки увеличаването на броя на заразените с коронавирусната инфекция, все още не е наложително въвеждането на нов локдаун. Това каза пред журналисти

Въпреки увеличаването на броя на заразените с коронавирусната инфекция, все още не е наложително въвеждането на нов локдаун. Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Toй присъства на награждаването на представители на различни регионални здравни инспекции. По думите му в някои области броят на болните е по-висок и ще се обсъди възможността за въвеждане на локални мерки, предаде БТА.
Неприемливо висок е броят на приетите в болница и на починалите, подчерта той. Кунчев посочи, че събирането на децата в училище не е основната причина за нарастване на броя на заразените. Подобна е ситуацията с нарастването на броя на болните и в съседни на България държави. Мерките не се спазват и това ще доведе до повишаване на стойностите, допълни той.

По темата за починалите ваксинирани Кунчев коментира, че изобщо не може да се говори за ваксинален пробив. Обикновено това са хора в доста напреднала възраст и с придружаващи заболявания, при които всяка инфекция би могла да доведе до евентуална смърт.

Има сигнали за съмнения за фалшиви сертификати за ваксиниране, които ще бъдат проверявани, въпреки че е трудно за доказване, допълни още той.

Третата доза ваксина не е особено необходима за здрави хора на средна възраст, каза още Кунчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0