Кубрат Пулев победи Дерек Чисора, отново е европейски шампион

Кубрат Пулев отново е европейски шампион по бокс в тежка категория в IBF. Той победи Дерек Чисора. Срещата между двамата се игра в Хамбург, а българи

Кубрат Пулев отново е европейски шампион по бокс в тежка категория в IBF. Той победи Дерек Чисора.

Срещата между двамата се игра в Хамбург, а българинът стигна до успеха след съдийско решение и 2:1 гласа след 12 рунда. Двама от реферите отсъдиха 116:112 и 118:110 в полза на Кобрата, а другият съдия изненада, като отсъди 115:113 точки в полза на неговия противник.

Пулев като цяло напълно надигра устатия Чисора и го мачкаше през голяма част от срещата, като единствено деветият рунд бе по-критичен за нашето момче.

Освен, че си върна европейската титла на която бе носител преди няколко години, Кобрата ще има и шанс да играе елиминационен мач за световната титла във версия IBF.

Кубрат Пулев благодари емоционално на всички българи, които го подкрепяха в мача му срещу Дерек Чисора. Минути след като победи британския си опонент с 2:1 съдийски гласа, Кобрата се обърна чрез ефира на Нова телевизия към сънародниците си:

„Българите сме супер. Голямо благодаря, защото въпреки че не сме от богатите икономики, идват навсякъде с нас. Поздрави на цяла България. Обичам ви! Тази победа е за България“.

Роденият в Зимбабве британски боксьор се озова в болница след тупаниците, които отнесе от Пулев.“Готов съм за реванш. В крайна сметка съдиите решиха кой да е победител „, обяви Дерек Чисора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0