Кристиян Бойков: Не съм вълшебник, не съм пробил системата на НАП

Кристиян Бойков: Не съм вълшебник, не съм пробил системата на НАП

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви в интервю за bTV Кристиян Бойков, който бе обвинен за теч на лични данни от агенцията. Бой

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви в интервю за bTV Кристиян Бойков, който бе обвинен за теч на лични данни от агенцията.

Бойков сподели, че в ареста е получил нервен срив и че е имало „неудобно въпроси и леки заплахи“ и бил притискан да признае, че е извършителят на хакерската атака.

„Има за какво да съм притеснен, защото цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам толкова”, каза той.

Акцията в офиса му продължила около седем часа. Момчето се притеснило много, когато го закопчали с белезници. Убеден е, че ГДБОП е стигнал до него след сигнал и вярва, че всъщност цел на атаката е компанията, в която работи.

„Резултатите върху фирмата са точно такива. От една седмица сме като под обсада”, коментира на свой ред работодателят му Георги Янков. Той допълни, че иззетият компютър е криптиран заради сигурността на клиентските данни.

„Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, коментира Кристиян.

COMMENTS

WORDPRESS: 0