Кралица Елизабет е прекарала една нощ в болница

Кралица Елизабет е прекарала една нощ в болница

Кралицата на Великобритания Елизабет II е прекарала нощта на 21 октомври в болницата, след като отмени посещението си в Северна Ирландия по препоръка

Кралицата на Великобритания Елизабет II е прекарала нощта на 21 октомври в болницата, след като отмени посещението си в Северна Ирландия по препоръка на лекарите, съобщава Бъкингамският дворец в изявление, публикувано в четвъртък, предава Press Association (PA). „Следвайки съвета на лекарите да си почине няколко дни, кралицата посети болницата в сряда следобед за предварителен медицински преглед след което се върна в замъка Уиндзор днес“, се казва в съобщението. 95-годишната кралица е „приела неохотно“ съвета следващите няколко дни да прекара в спокоен режим.

Въпреки почтената си възраст Елизабет II все още участва активно в обществения живот и миналата седмица присъства на церемонията по откриването на парламента на Уелс. В същото време, няколко дни по-рано, кралицата се появи на публично място с бастун за първи път от много години. Тя разчита на него по време на посещение в Уестминстърското абатство, където се проведе церемония по повод стогодишнината от основаването на Кралския британски легион, благотворителна организация, която помага на военни ветерани.

На 15 октомври The Daily Telegraph съобщи, че Елизабет II е решила напълно да изостави алкохола. Според изданието, монархът е бил тласнат към това от препоръките на лекарите и желанието да посрещне догодина платинения юбилей (70 години) от възкачаването си на трона в най-добра форма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0