Край на големите мечти за г-н Антикорупция Пламен Георгиев, пращат го консул във Валенсия – „сладко“, но без влияние

Край на големите мечти за г-н Антикорупция Пламен Георгиев, пращат го консул във Валенсия – „сладко“, но без влияние

На тайно заседание на 7 август правителството назначило скандалния бивш шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. Геор

На тайно заседание на 7 август правителството назначило скандалния бивш шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия.

Георгиев, който се прочу с барбекюто на огромната си тераса, подаде оставка като шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на 31 юли. Те беше гласувана от парламента още същия ден и се очакваше да се върне на работа в Спецпрокуратурата.

Предложението за назначаването на Георгиев формално е дошло от министъра на външните работи Екатерина Захариева. Слухът, че Георгиев е назначен за консул във Валенсия се разнесе още на 7 август. Още същия ден се свързахме с наши източници във МВнР, които коментираха, че това едва ли е възможно, защото тези процедури обикновено отнемат много по-дълго време, а те изобщо не са чували да е задействана такава процедура. Новината за назначението на Георгиев не беше достигнала и до пресцентъра на МВнР.

Правителствената информационна служба, която чинно изпрати съобщения за всичи дреболийки, гласувани същия ден, също не знаеше за решенията взети на тайната част на заседанието. Късно следобед в понеделник обаче решението е публикувано в системата за правителствена информация.

Към момента няма информация кой ще заеме поста на Георгиев като шеф на антикорупционната комисия.

Открит остава въпроса дали след изтичането на мандата му като консул във Валенсия, Георгиев има право да се върне на работа в спецпрокуратурата. Преди скандалите, той дори беше спряган за бъдещ главен прокурор на републиката.

COMMENTS

WORDPRESS: 0