Крадците задигнали близо 2 млн. лева от централната поща в Хасково

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на централната поща в Хасково, предава БНР, позовавайки се на източници в Мини

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на централната поща в Хасково, предава БНР, позовавайки се на източници в Министерството на вътрешните работи. Припомняме, че голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.
Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат Белина. След това нападателите са демонтирали охранителните камери.
След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.
Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.
Районът е блокиран от полиция. Официална информация от МВР по случая няма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0