Костадин Ангелов: 2-ри сме в Европа по хоспитализирани, натискът върху болниците е тежък

Костадин Ангелов: 2-ри сме в Европа по хоспитализирани, натискът върху болниците е тежък

3471 болни от коронавирус за последното денонощие. 157 души са починали. Натискът върху болничната система вече е много тежък. Това написа във Faceboo

3471 болни от коронавирус за последното денонощие. 157 души са починали. Натискът върху болничната система вече е много тежък. Това написа във Facebook профила си проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър.

Той се позовава на данните в ourworldindata.org, които показват, че България е на второ място в Европа по брой хоспитализирани пациенти – 5505 в лечебни заведения и 472-ма в интензивни отделения. „Пред България е само Франция (7300 души в болница), но тенденцията там е за намаляване на приетите в болница, докато при нас графиката показва ръст в последните седмици. Населението на Франция обаче е повече от 67 млн. души. Нашето – под 7 млн. души“, уточнява бившият здравен министър.

„Властите продължават да се правят, че този проблем не съществува. Темата COVID-19 попада в новините благодарение на журналистите, а не на правителството. Кабинетът не желае да говори за COVID-19. Недоумявам защо“, завършва Ангелов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0