Косово благодари на Борисов за „принципната му позиция“

Косово благодари на Борисов за „принципната му позиция“

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си колега Бойко Борисов за "принципната позиция по отношение на Косово и правото му да

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си колега Бойко Борисов за „принципната позиция по отношение на Косово и правото му да бъде част от европейското семейство“, съобщава македонската агенция МИА, цитирана от агенция Бгнес.

Харадинай написа в профила си във „Фейсбук“, че решението за провеждане на бъдеща среща на страните от Западните Балкани в България и Северна Македония прави Берлинския процес още по-значителен за региона.

„Косово е важна част от този процес и стои на страната на съюзниците за интеграцията на региона в Европейския съюз. Взаимното признаване със Сърбия в съществуващите граници ще отвори нашите перспективи. Силно подкрепям визията на министър-председателя Борисов за всеобхватна Европа, която надхвърля манталитета от миналия век, причинил трагедии и прецеденти. Без участието на всички страни от Западните Балкани като неразделна част от европейското семейство, ЕС няма да бъде завършен. Благодаря Бойко!“, пише Харадинай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0