Корнелия Нинова: БСП трябва да влезе във властта през парадния вход след избори

"Хубавото е, че в нашата партия решенията се вземат от колективните органи. Целта ни е да сме опозиция, да посочим ясна алтернатива и БСП да вле

„Хубавото е, че в нашата партия решенията се вземат от колективните органи. Целта ни е да сме опозиция, да посочим ясна алтернатива и БСП да влезе във властта, но през парадния вход с подкрепата на гражданите, след спечелване на избори, а не през задния вход и като патерица на някоя партия“, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред бТВ. На пленума през уикенда са лъснали именно тези различия, призна тя.

„Не се чувствам бламирана на пленума. На 12 септември ще се разбере кой е бламиран, когато ще има пряк избор на председател от всички членове на партията“, коментира Нинова новините, че е била бламирана на заседанието на Националния съвет.

Според Нинова на форума са се случили две важни неща. Едното е за БСП, а другото за бъдещето на страната. „Важното за партията е прекият избор на председател от всеки член на БСП. През последните 4 г. прекият избор беше оспорван многократно. Смятам, че тази власт трябва да се даде на народа, на всеки наш член“, бе категорична Нинова.

Лидерът обясни, че откакто е начело на партията, е имало различни мнения за това как БСП да влезе във властта и с кого да управлява. Тя принадлежи към позицията за опозиционност на партията. Другата линия, която е изразявана по различни начини, е била да се търси начин за общо управление с ГЕРБ. Тези две тенденции са били разглеждани от пленума през уикенда, посочи Нинова.

На пленума е имало предложения за национална подписка срещу управлението на Бойко Борисов, вот на недоверие и за протести. Нито едно от трите не е било прието. Нинова обясни, че Сергей Станишев изненадващо е предложил кръгла маса с ГЕРБ, но не обяснил по кои въпроси ще е дебатът.

Без дебат останал и финансовият отчет на партията, представен от Нинова. До гласуване така и не се стигнало заради късния час. „БСП не е във фалит“, бе категорична Корнелия Нинова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0