Колите на „Google“ отново са по пътищата в България

Колите на „Google“ отново са по пътищата в България

Автомобилите на "Гугъл" се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната. Цел

Трите автомобила ще изминат стотици километри, за да архивират огромен обем от информация.

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира в интернет година по-късно. Днес актуализираните данни дават много повече възможности – като например виртуални разходки из пешеходни зони както и природни забележителности недостъпни за коли.

Камерата, монтирана на покрива на колата, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им отнема месеци преди да се качат в интернет.Събраните изображения се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите.

От компанията предлагат допълнителна функция за анонимност, която може да бъде активирана чрез бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

„Настоящата актуализация се фокусира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с точност какво се е променила през годините“, обясни Габриела Киореан, комуникационен мениджър на „Гугъл“ за Централна и Източна Европа.

Колите на технологичния гигант ще останат в България до края на октомври.

COMMENTS

WORDPRESS: 0