Коледа е, но Борисов с джипката е в Перник

Цяла България все още не е станала от тежката коледна софра, но за премиера Бойко Борисов всеки празник е делник. Днес той отново яхна джипката

Цяла България все още не е станала от тежката коледна софра, но за премиера Бойко Борисов всеки празник е делник. Днес той отново яхна джипката и тръгна на обиколки из страната.

Първо министър-председателя успя да заснеме няколко епизода на фейсбук сериала, известен сред журналистите като Севделина ТВ.

Рано-зарана премиерът бе в Перник да провери казуса с водата на язовир Студена и настоя за експедитивни действия. И нареди веднага да се извика проектант за пречиствателна станция.

 

„Ако трябва пуснете по „Национална сигурност“ поръчка“. Да стане веднага“, каза Борисов, който бе придружен от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и министъра на икономиката Емил Караниколов.

 

След това демонтрира решителност хората, виновни за водното бедствие за перничани да бъдат наказани.

 

„Искам икономическа полиция да провери ситуацията и всичко по трасето да бъде събрано и разпитано. Такава безогледна безотговорност, десетилетия наред. Да кажат защо?! Изтърбушвате всичко, документ по документ! Къде са изписвани загубите? От кражба ли са? Искам всичко от А до Я!“, нареди още Борисов.

 

Следващият епизод на коледния епизод на фейсбук шоуто прати зрителите на стоежа на магистрала струма и по-конкретно на мястото където се гради двукилометровият тунел Железница. От задната седалка Нанков обясняваше колко труден е проектът и колко дълбоко в земята се биели пилоните, а Борисов спря джипката, за да си поговори със строители на преклонна възраст.

 

„Здрасти, наборе! Как си, бе! Добре заварил!“ – поздравяваше работниците министър-председателя.

 

А те му отговориха с искрено одобрение и възхита. Получиха се интересни диалози.

Побелял строител към премиера:

 

– „Не се спираш, бе мама му *****! Не се спираш!

 

Борисов в отговор, стискайки го за ръката и галейки го по врата от шофьорското място на тойотата:

 

– Е, а ти да не се спираш!

 

Човекът използва случая да се оплаче, че е работил 14 години в Коми, 45 години трудов стаж, а пенсията му е 210 лева.

 

– Имам проблем, дай да видим с тия комските, що стана – каза строителят на новата магистрала.

 

– А, защо не са ви плАтили тогава? – попита премиерът.

 

И получи следния отговор:

 

– Има си айдуци в тая държава. Не може, бате, 45 години стаж и продължавам, и 210 лева пенсия. Къде отидоха тия пари. Ние работихме тогава за рубли. Герой на социалистическия труд съм бил!

 

Борисов му даде листче с телефон, на който да се обади и рече:

 

– Сега да те напраим герой на капиталистическия труд!

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0