Колеги на бащата на Тита: Шокирани сме!

Двама общински съветници от групата на Милен Пенчев в местния парламент в Силистра– „Социалисти и демократи” – Надежда Бобчева и Боян Димов, заявиха п

Двама общински съветници от групата на Милен Пенчев в местния парламент в Силистра– „Социалисти и демократи” – Надежда Бобчева и Боян Димов, заявиха пред БТВ, че са изненадани от случилото се. Милен Пенчев е баща на певицата Тита. От 7 години е директор на НОИ в Силистра, а преди това е бил заместник-кмет по финансовите въпроси. В момента е и общински съветник. Пенчев е и бивш президент на местния футболен клуб „Доростол”.
„Познавам Милен Пенчев от около 4 г., когато станахме общински съветници. Той е изключителен професионалист, близо 7 години е бил директор на НОИ, преди това заместник-кмет. Останах шокиран, когато разбрах вчера сутринта”, заяви Боян Димов.
„Г-н Пенчев е един от общинските съветници в нашия местен парламент, който има най-много мандати към момента, и дори беше отличен от Националното сдружение на общините за принос в местното самоуправление в България преди няколко години”, изтъкна Надежда Бобчева.
„Ние сме малък град и все щеше да има някаква градска легенда, която да се върти из пространството за схеми или далавери, така че не вярвам това да се е случило”, подчерта Боян Димов.
В 11 ч. днес ще се състои брифинг на МВР във връзка с вчерашната спецакция, при която беше задържан шефът на НОИ – Силистра Милен Пенчев. До момента са арестувани над 10 души, а главният секретар на министерството съобщи, че разработката е стартирала отдавна.