Кола блъсна дете на пешеходна пътека

60-годишен шофьор е задържан след пореден инцидент на пешеходна пътека. Водачът на лек автомобил „Митсубиши Лансер" не пропуснал пресичащо на указания

60-годишен шофьор е задържан след пореден инцидент на пешеходна пътека. Водачът на лек автомобил „Митсубиши Лансер“ не пропуснал пресичащо на указания със сигналия участък от улица „Августа Траяна“ 11–годишно момиче и с доста над разрешената скорост го блъснал.

При удара детето е паднало върху асфалта, следствие на което е получило сериозни натъртвания в областта на корема. Жертвата е настанена в клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, където е започнало лечението й. Според лекарите нямало пряка опасност за живота. Инцидентът е станал към 19,00 часа в петък,  водачът не бил употребил алкохол.

Няколко часа по-рано в същото здравно заведение е бил закаран 59-годишен жител на Кърджали, чийто автомобил „Опел Астра“ се озовал насред нива след катастрофа по главен път І-5. Мъжът бил намерен от пътните полицаи в безсъзнание след сигнал на телефон 112 за катастрофата.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0