Кодове за силен вятър в почти цялата страна

Кодове за силен вятър в почти цялата страна

На 8 май ще е ветровито и ще захладнее. Ще духа умерен и силен вятър, с който в страната ще нахлуе по-хладен въздух. В 18 области е обявен жълт код за

Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в източните райони и Родопската област ще превали дъжд и ще прегърми.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат между 9° и 14°. Максималните в повечето райони ще са чувствително по-ниски от днес – предимно между 18° и 23°. В София ще е около 18 градуса, а най-топло ще е в района на Сандански – 25.

В планините ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще е предимно облачно и на места, главно в Рило-Родопския масив ще превали дъжд с гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя ще се радваме на слънчево време, което ще се задържи и през първите дни на следващата седмица. Сутрин обаче ще е хладно, с минимални температури в повечето места между 4° и 9°; в отделни райони са възможни и слани. В понеделник дневните температури отново ще се повишат. И в средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, но в Западна България ще имам временни заоблачавания следобед , възможно е да превали и прегърми. В сряда максималните температури ще бъдат около 25°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0