Кирил Петков: С Асен Василев ще бъдем участници в следващите избори

Кирил Петков: С Асен Василев ще бъдем участници в следващите избори

Кирил Петков потвърди, че с колегата си Асен Василев влизат дългосрочно в политиката и ще правят политически проект. "Казвам ясно, че влизаме в пол

Кирил Петков потвърди, че с колегата си Асен Василев влизат дългосрочно в политиката и ще правят политически проект.

„Казвам ясно, че влизаме в политиката и ще бъдем участници в следващите избори. Времето, което остава, не ни позволява да регистрираме партия и в момента обмисляме всички варианти, но не сме решили крайния“, заяви Петков. Мандатоносителят трябвало да се съгласи с техните условия и няма да приемат някой друг да им нарежда. Той беше категоричен само, че хората, с които ще се заобиколят, ще бъдат със същия профил като тях – почтени и с успешна кариера извън политиката, за да са независими.

Партията няма да е президентска, но Радев бил оценил работата им като служебни министри. Той ги бил поканил да останат в новото правителство, но те преценили, че трябва да продължат промяната по друг начин. Служебният министър на образованието Денков бил поканен в партията, но той избрал да остане в кабинета за старта на учебната година.

Проектът няма да е на база политически линии ляво-дясно. „Вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели – невдигане на данъци, инвестиции, липса на корупция“.

„Чуваме, че има всякакви хора, които говорят от наше име и се опитват да ни представляват, но не са оторизирани от нас. Не им вярвайте, ние с Василев до момента сме единствените, които мислим по въпроса“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0