Кето хляб, струващ 50 лв. за килограм, взриви социалните мрежи

Кето хляб, струващ 50 лв. за килограм, взриви социалните мрежи

Кето хляб, който струва 50 лева за килограм и 5 лева за "слайс", взриви социалните мрежи. За дни снимката обиколи интернет пространството и предизвика

Кето хляб, който струва 50 лева за килограм и 5 лева за „слайс“, взриви социалните мрежи. За дни снимката обиколи интернет пространството и предизвика редица коментари.

„Кето модата е доста актуална. Това е вид хранителен режим, в който се ограничава приемът на въглехидрати за сметка на мазнините. Идеята е тялото да влезе в кетоза и да започне да синтезира енергията си от кето тела“, обясни  нутриционистът Яна Данаилова в „България сутрин“.

По думите на микробиолога от Асоциация „Активни потребители“ – Сергей Иванов, 1/3 от състава на този хляб е бадемово брашно, което е въглехидрат и в никакъв случай консумацията на дадения продукт не би могла да доведе до възникването на кетоза.

Ако консумираме хляб, то би следвало да снабдим тялото си с фибри, витамини и минерали, а подобни продукти имат други цели и кетозата не е част от тях, обясниха специалистите.

„Подвеждащата информация при рекламата на хранителни продукти подлежи на санкция“, допълни Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според Данаилова има лека спекулация, защото кето диетата е модерен хранителен режим и много хора го спазват.

„Една висока цена би била оправдана, ако видим нужното качество. Доколкото съм запозната с конкретния случай, дамата твърди, че влага само био продукти, така че тя е наясно със себестойността и търговската си надценка. Това е нейно право“, допълни още тя.

Нутриционистът Яна Данаилова препоръча консултация със специалист, когато искаме да редуцираме теглото си, защото всяко тяло е индивидуално.

COMMENTS

WORDPRESS: 0