Кети Кюхова е убита първа, останалите са разстреляни след 23 часа на 31 декември. От прокуратурата и следствието обявиха резултатите от разследването

Мотивите на шесторния убиец Росен Ангелов са били и финансови - искал е да обира къщи на богаташи, които убитата е почиствала   Прокуратур

Мотивите на шесторния убиец Росен Ангелов са били и финансови – искал е да обира къщи на богаташи, които убитата е почиствала

 

Прокуратурата и следствието обявиха резултатите от разследването на шесторното убисйтво в Нови Искър. Директорът на Националната следствена служба и окръжният прокурор на София Наталия Николова съобщиха, че убийството на семейството е станало в тъмната част на 31 срещу 1 януари.

„Към настоящия момент можем да кажем, че първото убийство е извършено след 19,30 ч. Кети Кюхова е открита в района около къщата, където е живеело семейството. Тя е излязла, за да разходи кучето“, посочи главният разследващ полицай в СДВР Стойно Цветков по време на брифинг на прокуратурата.

Между 23 часа и 0,05 минути са извършени останалите пет убийства. Тялото й е изхвърлено след това. То е преседяло няколко часа преди да бъде хвърлено в кладенеца, допълни той.

Доказателствата сочат, че роднините са търсили Кети, докато я е нямало. Убиецът е знаел кога тя разхожда кучето.

„Няма лице, което да ни каже точно как се е движил из къщата Росен Ангелов. Свидетели казват, че семейството е търсило Кети и че до 23 ч всички от него са били живи. Те са я търсили“, каза прокурор Наталия Николова. Тялото на Кети е пренесено с джипа БМВ до мястото, където е открито от полицията. Не може да се каже на този етап как е попаднал тефтерът на мястото, където е намерен.

Някои от цифрите в това уравнение може да останат неизвестни до края. За нас обаче е от ключово значение кой е извършителят на деянието и фактическата обстановка, каза шефът на следствието Борислав Сарафов. По думите му някои от свидетелите по делото заявяват, че Росен Ангелов е искал да обира богаташките къщи, в които е чистела Кети Кюхова. Той дори е канил някои от тези хора да станат съучастници.

По дрехите на Росен Ангелов, които са иззети от гаража, както и негово ДНК от масива на МВР, е открито, че той е убиецът.

„Очаквахме да открием и него там, въоръжен и опасен. Върху дрехите му намерихме негово ДНК, както и на Кети и Неделчо. Това дали е достатъчно да сметнем още на 3 януари, че той е извършителят, посочи следовател № 1.  И резюмира, че още след 24 часа са знаели кой е убиецът, а след 48 часа това е било категорично потвърдено“, каза Цветков.

На въпрос дали са използвани СРС-та Борислав Сарафов отговори, че чрез джипиес локализация е търсено неговото местонахождение, тъй като са знаели, че той има мобилен телефон. „Изтрита е хронологията на телефона. Последна комуникация има на 4 януари през таблета, където е регистрирано влизане в сайтове за детска порнография“, посочиха разследващите пред медиите.

На въпрос вярно ли е, че Росен Ангелов е бил сътрудник на ДАНС, Сарафов отговори, че това е смешно и нелепо твърдение.