Кейт Уинслет ще снима филм за „криптокралицата“ Ружа Игнатова.

Кейт Уинслет ще снима филм за „криптокралицата“ Ружа Игнатова.

Кейт Уинслет ще снима филм за "криптокралицата" Ружа Игнатова. Носителката на "Оскар" Кейт Уинслет ще продуцира и ще играе във филм за "криптокралицат

Той вече е работил с Уинслет като сценарист в „Зараза“ (2011) на Стивън Содърбърг. В последно време той бе сценарист и продуцент на The Laundromat – миналогодишният филм на Содърбърг за „Нетфликс“, разказващ за „Досиетата от Панама“. Сюжетът ще се базира върху на разказа на една от жертвите – Джейн Макадам, която заедно със семейството и приятелите си влага над 300 хиляди долара в схемата на българската фараонка – и ги губи. Макадам, която ще бъде сред изпълнителните продуценти на филма, e и основателка на група в подкрепа на измамените.

Компанията за криптовалута OneCoin, създадена от Ружа Игнатова, е сочена като . Смята се, че в световен мащаб тя е донесла над 4 млрд. долара на основателите си. 40-годишната днес Игнатова е в неизвестност и се издирва от 2017 г. По-малкият й брат Константин беше арестуван през 2019-а и се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и финансова измама, а другият партньор на Ружа – Себастиан Грийнууд, бе заловен през 2018-а.

COMMENTS

WORDPRESS: 0