Кацаров: Всеки седми приет в болница с COVID е починал

Кацаров: Всеки седми приет в болница с COVID е починал

Ситуацията е много сериозна. Нарастващият брой заразени и заетите легла налага да се наложат нови мерки. Това нямаше да се наложи, ако бяхме използвал

Ситуацията е много сериозна. Нарастващият брой заразени и заетите легла налага да се наложат нови мерки. Това нямаше да се наложи, ако бяхме използвали лятото за ваксинация. До края на деня, най-късно утре, решаваме за допълнителни мерки. Това заяви пред БНТ министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Досега мерките бяха добре заложени във времето. Мерките се налагат, ще са максимално щадящи за работещите. На този етап вечерен час и локдаун няма да има, каза още той.

„COVID зоните бяха най-доброто решение – това е плюс на здравната система. Дайте им време да заработят“, призова здравният министър.

По думите на Кацаров, има приблизително 100 COVID зони, които са сключили договор с НЗОК и всяка от тях може да изписва лекарства.

„На етап сме, че не всички болници приемат заразени и болни с коронавирус“, допълни Кацаров.

„Правим всичко възможно да не се забранява плановия прием, тъй като COVID не е единственото заболяване“, съобщи служебният министър.

Всеки седми постъпил в болница с COVID е починал. Единственият начин да се борим са ваксините, разкри здравният министър.

Стойчо Кацаров разкри, че не е взел грешно решение досега. Призова и политиците за коректност, въпреки предизборната кампания.

COMMENTS

WORDPRESS: 0