Каракачанов: 10% от протестиращите са платени. 30 лева – за обикновен статист, 300 – за бой с полицията

Сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. Тарифите в София са: "30 лева за обикновен статист; 50 лева - за статист с плакатче; за

Сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. Тарифите в София са: „30 лева за обикновен статист; 50 лева – за статист с плакатче; за тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева; за тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева; за тартор на група от 10 души – 500 лева“.

Това заяви пред БТА в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той обаче не отговори на въпроса кой плаща на платените демонстранти.

Вицепремиерът каза още, че кабинетът няма намерения да подава оставка. По думите му не може с „камъни и дървье, както е казал поетът“, да се решават проблемите в България. Според Каракачанов е нужен диалог. Той е съгласен и за извънредни избори, „ако всички се разберем“.

Според него е крайно време да се реши какви ще са приоритетите на държавата и те да се следват през всички години.

По думите му вариант за експертен кабинет също съществува, но ако се седне на кръгла маса и се уточнят основните неща в програмата на управление.

Според Каракачанов на хората им е омръзнало политическият елит да се държи като богоизбран и за това са на улицата.

Екоминистърът трябва да дойде в Русе и да се извини

Вицепремиерът коментира пред местните медии и изказванията на министър Емил Димитров за проблемите с въздуха в Русе:

„Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и да се извини на русенци. Не е нормален подобен арогантен тон“

Каракачанов обясни, че днес е звънял на екоминистъра, но той не му е вдигнал.

Подобен арогантен тон и подобно пренебрежително отношение към хората докараха до това, че по площадите има протестиращи. Когато в един град има подобен екологичен проблем и той не е от вчера, не можеш да говориш пренебрежително. Не приемам подобен тон, заяви Каракачанов.

На въпрос дали ще поиска оставката на Емил Димитров той заяви, че екоминистърът първо трябва да дойде в Русе и да се извини, а „оттам нататък си запазвам правото“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0