Капитанът на кораба ‘Стара планина’ ще прави вътрешно разследване за изчезналите моряци

Капитанът на кораба "Стара планина" ще прави вътрешно разследване за нещастния инцидент, при който двама моряци паднаха зад борда и изчезнаха в

Капитанът на кораба „Стара планина“ ще прави вътрешно разследване за нещастния инцидент, при който двама моряци паднаха зад борда и изчезнаха в открито море.

Разследването за инцидента се води от Малтийската морска администрация, тъй като корабът плава под малтийски флаг. Капитанът ще проведе и свое разследване, за да установи защо в бурно време моряците са излезли на открита палуба необезопасени.

Двамата българи са паднали зад борда вчера сутринта. След седемчасово издирване с хеликоптери спасителната акция по издирването им бе прекратена. Норвежките власти са преценили, че при толкова лоши метеорологични условия и бурно море двамата мъже не биха могли да оцелеят без допълнителна екипировка повече от няколко часа. До 14 ч днес „Стара планина“ също е обхождала района, но без резултат. След това корабът е отплавал за румънското пристанище „Констанца“.

Семействата на моряците, чиито имена не се съобщават, вече са уведомени за тежкия инцидент.

Според специалисти трагедията вероятно се е случила, след като при аварийна ситуация двамата моряци се е наложило да излязат на палубата.

Ако двамата мъже не бъдат открити, те ще бъдат обявени за безследно изчезнали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0