Калфин напусна и парламента, Цачева и Драгомир Стойнев се изпокараха по махленски

Бившият вече вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин се отказа и от депутатското си място в Народното събрание. Освобождаването му бе гласувано

Бившият вече вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин се отказа и от депутатското си място в Народното събрание. Освобождаването му бе гласувано от 120 души, като 115 от тях подкрепиха искането на Калфин.
България е страната, в която доходите нарастват най-бързо, а безработицата намалява. Това го направихме с ваша помощ и трябва да благодаря на всички парламентарни групи. Това каза от парламентарната трибуна социалният министър в оставка Ивайло Калфин. От БСП искат и се заканват да отменят пенсионната реформа. Нека го направят, но после да обяснят на хората, защо се е сринала социалната сфера. Трябва да има повече диалог и повече разговори. Нещата в тази сфера стават по-бавно. Няма как да кажеш на един човек: От утре ще живееш по-добре. Надявам се г-жа Зорница Русинова да продължи поетия от мен път. Пожелавам й успех и ви приканвам да я подкрепите, както и да гласувате моята оставка, завърши Калфин.

Недоволен от думите му Драгомир Стойнев поиска реплика. Г-н Калфин, веднъж вече замразихме пенсионната реформа, ще я замразим и втори път. Защото, това е най-антисоциалната реформа. Този кабинет си отива и ние ще отменим тази античовешка реформа започна да говори Стойнев, но беше прекъснат от председателя на парламента Цецка Цачева. Г-н Стойнев, взехте думата за лично обяснение, а не да коментирате работата на кабинета, обяви Цачева. Абе ей, госпожо председател, колко пъти ще ме прекъсвате, ядоса се Стойнев. Не само ще ви прекъсвам, но ще ви отнема и думата, закани се Цачева.

Давайте, давайте. Разбрахте ли, г-жо председател, не й остана длъжен Стойнев. Отправям ви официална забележка за вашето поведение, приключи спорът Цачева.
Припомняме, че Ивайло Калфин хвърли оставка като вицепремиер и министър на труда и социалната политика в кабинета „Борисов 2“ след като неговата партия АБВ реши да свали подкрепата си от

COMMENTS

WORDPRESS: 0