Какво ще бъде времето през март

Какво ще бъде времето през март

Времето през месец март ще бъде динамично и променливо, прогнозира синоптикът Марияна Попова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМ

Времето през месец март ще бъде динамично и променливо, прогнозира синоптикът Марияна Попова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), във връзка с времето през март. „През март ще се запази динамиката на атмосферните процеси. Времето ще бъде много променливо, ще има чести превалявания, промени на температурите, на фазата на валежите. По-топло с по-високи температури ще бъде в първата половина на месеца, след това температурите постепенно ще се нормализират“, обясни още синоптикът.
Тя отбеляза, че през последните години по-често март е сравнително топъл. „През 2018 г. имаше доста ниски температури, на 1 март имаше рекордно измерени стойности. Минималните температури бяха до минус 15, минус 18 градуса. Но за сега не изглежда да имаме такива температури. По-скоро температурите ще бъдат около и над нормата като цяло за месеца“, каза още Попова. По думите ѝ валежите през месеца ще бъдат около и над нормата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0