Йордан Цонев: Коалиция с ГЕРБ и БСП, за да не блъскаме страната към по-голяма криза

Йордан Цонев: Коалиция с ГЕРБ и БСП, за да не блъскаме страната към по-голяма криза

Йордан Цонев направи коментар относно политическата криза и предсрочните парламентарни избори. От думите му стана ясно, че той не вижда заплаха от про

Йордан Цонев направи коментар относно политическата криза и предсрочните парламентарни избори. От думите му стана ясно, че той не вижда заплаха от проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме напред“. Каза, че „партиите на промяната“ няма да имат 121 депутата.

„Знаете,че в този парламент – всеки разказа какво ли не. Хората ни пращат в парламента не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента”, заяви Цонев.

„Видяхме най-грозното лице на партийната политика'“, настоя още той.

Междувременно Цонев допуска, че при нова криза партиите на статуквото ще направят управление, за да се спре кризата в страната.  Цонев подчерта, че ДПС е за диалог и за програма, около която да се обединят формациите в името на развитието на България. Той си представя реформаторско мнозинство без разделителни линии.

На въпрос всички партии ли включва това, Цонев каза:
Който може, който може да направи тези реформи, от които има нужда страната. Всички не може, разбира се!
На финала Цонев направи любопитна прогноза:
Да ви кажа ли моята прогноза 121 няма да съберат („партиите на промяната, бел. ред.), защото от сондажите, които гледам, ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121“.
На уточняващ въпрос от водещите в сутрешния блок на Nova дали това означава опит за съставяне на правителство, Цонев каза:
„А какво да правим друго – да блъскаме страната в кризата, в която се намира в момента, още по-дълбоко, щото така иска президентът?“

COMMENTS

WORDPRESS: 0