ИТН при президента Радев, от ГЕРБ отказват консултациите

ИТН при президента Радев, от ГЕРБ отказват консултациите

Консултациите с президента на Република България Румен Радев и политическите партии започнаха. Първи бяха ”Има такъв народ” - печелившата партия о

Консултациите с президента на Република България Румен Радев и политическите партии започнаха. Първи бяха ”Има такъв народ” – печелившата партия от изминалите предсрочни избори на 11 юли 2021 година.

Президентът е с очакване, че трети предсрочни избори няма да има и партиите ще успеят да стигнат до консенсус, което да доведе до редовен кабинет.

Тошко Йорданов се съгласи и сподели, че всички от партията „Има такъв народ“ са с ясното съзнание, че трябва да поемат отговорност и заедно с останалите политически сили да направят кабинет. Отново отбеляза, че преговори с ГЕРБ няма да бъдат проведени.

По думите на Йорданов ИТН и всички останали, с изключение на ГЕРБ, имат сходно виждане по много проблеми – като отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, пенсиите, проблемите в здравната система и евентуална нова криза и други. Отбеляза, че никой не говори за постове, позиции и т.н. и че ясни противоречия не се забелязват. По негово мнение повече яснота ще има следващите дни след като преговорите са на лице.

ГЕРБ обаче отказват да се явят на консултацията си с президента.

COMMENTS

WORDPRESS: 0