Италия победи Белгия с 2:1 в Мюнхен и отива на полуфинал на Европейското

Всички попадения паднаха през първото полувреме. Италия поведе с красиви голове на Николо Барела и Лоренцо Инсиние, а в края на първата част Ромел

Всички попадения паднаха през първото полувреме. Италия поведе с красиви голове на Николо Барела и Лоренцо Инсиние, а в края на първата част Ромелу Лукаку вкара дузпа за Белгия. Наказателният удар бе в известна степен спорен, но бе потвърден и от електронната система.

Така се оформи фантастичен класически полуфинал между Италия и Испания, който ще се играе на 7 юли на „Уембли“ в Лондон. Това е пети полуфинал за Скуадра Адзура на еврошампионати и първи от загубения мач за титлата през 2012-а., когато съперник бе именно Испания.

Белгия на Роберто Мартинес остава само с надеждите си за голям трофей, въпреки че това поколение постоянно бива товарено с надежда, че ще извоюва такъв. До момента това не се случва.

„Червените дяволи“ могат да съжаляват, че поне не вкараха срещата в продължения, защото една от звездите им – Ромелу Лукаку, направи два големи пропуска през второто полувреме. Пропуски имаше и за италианците, които пропуснаха да стигнат до по-солиден аванс, но въпреки това празненствата на Ботуша са напълно заслужени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0