Испанците пуснаха Жоро Шопа, прокуратурата в България го погва за укриване на Арабаджиеви

Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи говорителят

Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР за това, че днес Георги Семерджиев, който бе задържан в дома си в Кабрера де Мар край Барселона заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му. Издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Семерджиев е заличен.
Софийската районна прокуратура обаче започва наказателно производство срещу Семерджиев за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви – лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението, съобщи Арнаудова. Тя информира, че наблюдаващият прокурор ще прецени и дали да изисква да бъде екстрадиран у нас Семерджиев.