Иран подозира, че САЩ са създали COVID-19

Върховният лидер на Иран Али Хаменей постави под въпрос предложението на Вашингтон да предостави лекарство на Иран на фона на избухването на COVID-1


Върховният лидер на Иран Али Хаменей постави под въпрос предложението на Вашингтон да предостави лекарство на Иран на фона на избухването на COVID-19, позовавайки се на подозрения, че „САЩ създадоха вируса“, предаде „Спутник“.
В телевизионна реч Хаменей определи предложението на САЩ като „странно“, като отбеляза, че Иран има способността сам да се бори срещу „всякакъв вид криза“, пише агенция Cross.
„Няколко пъти американците са предлагали да помогнат на Иран да овладее вируса. Освен факта, че има подозрения за това, че този вирус е създаден от Америка, предложението им е странно, тъй като те се сблъскват с недостиг в борбата си с вируса“, заяви Хаменей.
Според държавния глава Вашингтон е предложил да помогне на Техеран в борбата с епидемията от коронавирус. В същото време САЩ заявиха тази седмица, че няма да има облекчение на санкциите за Иран, въпреки призивите за облекчаване на натиска на фона на пандемията на коронавирус.
Припомняме, че вчера Русия призова САЩ да отмени санкциите срещу Иран заради разпространението на коронавируса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0